Bounty eilanden van Thailand
Door: Rob en Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank
21 Februari 2013 | Thailand, Surat Thani
Het is weer tijd voor een verhaaltje! Ons vorige verhaal eindigde de dag voordat wij naar Bangkok vertrokken en hier zullen wij dan ook verder gaan, maar niet voor dat wij jullie bedankt hebben voor de gevraagde 10 reacties.. Top en bedankt!!
Wij zijn op donderdag 7 februari, precies twee maanden na ons vertrek uit Nederland voor de tweede keer aangekomen in Bangkok. We hebben het voor ons bekende Rambuttri Inn weer opgezocht en hebben vervolgens onze trip voor de volgende dag richting de eilanden geboekt. De rest van de dag hebben we wat gezwommen, gegeten en zijn we savonds weer naar Kho sang road gegaan. Uiteraard is dit weer heel gezellig geworden en leek deze avond erg veel op onze eerste nacht in Azie..haha! De volgende dag hebben we de hele dag brak rondgeslenterd in Bangkok en hebben we savonds rond 20.00 nachtbus gepakt naar Chumphon. Dit was geen normale sleeper bus zoals die wij onderhand gewend waren, maar een normale zitbus, echter werkte de airco wel erg goed en was de temperatuur in de bus gedaald tot onder het vriespunt, we kregen spontaan medelijden met jullie...haha! Rond half vier snachts zijn wij gearriveerd bij de pier in Chumphon, vanaf hier vertrok om 04.00 de ferry naar Koh Tao!
Zaterdagochtend rond 06.00 zijn wij aangekomen en zijn wij opgepikt door een Ban's chauffeur. Ban's is een diving resort aan de oostkust van Koh Tao. Wij hebben hier ingecheckt en Rob heeft zich hier aangemeld om zijn duikpadi te halen. Overdag hebben we nog wat slaap ingehaald na onze ijsexpeditie in de bus en zijn vervolgens de rest van de dag in de zon op het strand gaan liggen. Savonds is het theoretische gedeelte van de duikcursus voor Rob begonnen. Dit bestaat uit vijf hoofdstukken en de eerste drie werden deze avond behandeld. Daarna hebben we nog wat biertjes gedronken op het strand en zijn op tijd gaan slapen.
De volgende ochtend op zondag is Rob weer het klaslokaal ingedoken en is Frank blijven liggen, helaas was hij ziek. Smiddags kwam er eindelijk een beetje actie in de cursus en zijn we met een gehele duikuitrusting het zwembad ingedoken, echter voordat dit mocht moesten Rob eerst zes baantje zwemmen om te bewijzen dat hij kon zwemmen..haha! In het zwembad hebben we allerlei oefeningen gedaan die je moet beheersen voordat je in open zee mag duiken, bijv. wat als je je duikbril verliest of geen zuurstof meer hebt.. best belangrijk dus. Savonds hebben wij niet veel bijzonders gedaan. Op de maandag begon de duikdag al vroeg, om 07.00 moest Rob klaar staan om met de boot te vertrekken naar een bai aan de noord kant van het eiland. Hier zijn we voor het eerst gaan duiken op 12 meter diepte. De eerste ervaring was echt heel gaaf en bracht me al midden in koraalgebied met uitzicht op veel bijzondere visjes. Diezelfde ochtend hebben wij een twee duik gedaan waar bij dezelfde oefeningen gedaan werden als in het zwembad, maar dan 12 meter diep op de zee bodem. Smiddags zijn we de boeken weer ingedoken en heb ik het theorie examen afgelegd, geslaagd!! Savonds zijn we met de hele duikgroep uit eten geweest en vervolgens hebben we wat gedronken bij een strandclub.
Dinsdag was de laatste dag van de cursus en sochtens hebben we twee duiken gehad op 18 meter diepte, uiteraard valt er dan nog veel meer te zien en is de kick nog een stukje groter. De laatste duik is gefilmd en deze film hebben wij savonds bekeken, het resultaat was erg gaaf. In de middag hebben we met zijn tweeen een viewpoint bezocht om het eiland in zijn gehaal te kunnen zien, ook dit was erg mooi! Frank was ondertussen weer beter en savonds hebben we ons wederom vermaakt op het starnd. Kortom koh Tao is een erg relaxed en mooi eiland!
De volgende ochtend hebben wij de boot gepakt naar koh Pahngan. Dit eiland staat volledig in het teken van de bekende Full moon party's! Het hostel waar we in zaten hete Moonstone en was volledig in het teken van Playboy, alles was roos of paars en overal stond een playboy bunny afgedrukt, heel grappig. We hadden een 20 persoon doormroom en deel deze met een hele leuke groep mensen. De eerste avond zijn we meteen met zijn allen uit eten gegaan en vervolgens hebben we drankspelletjes gespeeld in het hostel. We zaten met het hostel loop afstand van het Full moon strand waar daadwerkelijk elke avond feest wordt gevierd. Vol moed(en een beetje drank) na het spelletje hebben we een topnacht gehad op het strand. op Donderdag zijn we rond 11.00 opgestaan en hebben we met de groep scooters gehuurd, de hele dag hebben we het eiland rondgereden en hebben stranden, jungle en een waterval bezocht. Aangezien het geen regenseizoen is was de waterval drooggevallen en sta de letter naar een droge bergwand te kijken..Maar de stranden waren super wit met erg blauw water, zoals een echt bounty strand, heerlijk! We hebben wat gegeten in de jungle en zijn vervolgens terug gereden naar ons hostel. Savonds gingen we een klein drankje doen op hetzelfde strand, dit kleine drankje werd een bucket (emmer) met vodka cola..haha, zoals je verwacht werd dit geen rustige avond, er was een schuimparty en we zijn gaan nachtzwemmen.. wederom een mooie avond. Op vrijdag waren we redelijk kapot en hebben we alleen op het strand gelegen en hebben we zelfs savonds niet gedaan. De volgende dag was namelijk de Half moon party en daar wilden we ons wel voor sparen.
Ook op de zaterdag hebben de hele dag op het strand doorgebracht, een beetje frisbeeen, zwemmen en lezen. Aan het eind van de dag hebben we bodypaint gekocht en zijn we naar het hostel gegaan. Met nog steeds dezelfde groep (twee schotten, een duitser, twee engelsen, een belg, drie spaanse en wij) hebben wij onszelf helemaal ingekleurd. Rob zijn baard en wenkbrauwen waren knap geel, net zoals het halve gezicht van Frank. Op onze armen waren we ook geheel ingekleurd, zie de foto's! Gewapend met wat biertjes zijn we met de taxi naar de jungle gegaan, een half moon party is in het bos en een Full moon op het strand. Aangezien er erg veel gejat wordt op deze feesten hebben wij alleen contant geld meegenomen en hebben dus geen foto's van het feest zelf. Het feest was wel erg gaaf, er werd veel gebruik gemaakt van blacklights, dus onze gele gezichten lichten helemaal op en we hebben van alle kanten reactie gekregen, zonder twijfel waren wij de meest opvallende gasten op dat feest. Daarbij stonden we met de groep de hele avond op het danspodium, dus we vielen erg goed op. De half moon party was absoluut een geslaagd feest!!
De volgende middag op zondag hebben wij afscheid genomen van de hele groep en hebben we de boot gepakt naar Koh Sumai. Hierdoor gaan we dus wel de Full moon party op de 26ste missen, past gewoon niet in het reisschema, spijtig!
Op Koh Samui heerst een soort familiesfeer, hier komen vel minder backpackers en komen vooral gezinnen met kinderen. Een goede plek om uit te rusten van vier dagen feest. We hebben een italiaans hostel gevonden waar echt super goed restaurant bij hoorde, top! Op dit eiland hebben wij drie nachten gezeten en van de drie dagen hebben we twee volledig dag op het strand gelegen. Wederom lekker lezen, zwemmen en wat eten. Op de eerste dag werden wij gewaarschuwd voor een rare stroming in het water in een kleine deel van het strand, hier moest je niet gaan zwemmen. In de afgelopen week waren hier al vijf mensen verdronken en op de dag dat wij er waren zagen wij de zesde verdrinken. De man werd door drie man en een waterscooter op het strand gesleept en werd gereanimeerd, zover we weten heeft deze man het niet overleefd. Echt heel bizar om te zien en het raarste was wel dat 10 minuten na het ongeval iedereen gewoon weer verder ging met zijn eigen ding en het gevaarlijk zwemgedeelte niet werd afgezet, blijkbaar maken ze zich er hier niet zo druk om..De tweede dag was de zee rustig en was alles veilig om te zwemmen, savonds hebben we de feeststraat bezocht, maar het was zo rustig dat we na twee drankjes zijn afgehaakt, het was wel een mooie uitgaansstraat. Derde nacht hebben moesten wij een nieuw hostel zoeken, we hebben een hele goeie gevonden en hebben de hele avond op het balkon gezeten, heel relaxed.
Woensdag zijn wij met de bus, boot, bus en tuktuk van Koh Samui naar ons hotel in Surat Thani gegaan. Een Kustplaats in Zuid thailand. Vandaag (donderdag) zijn we vanaf Surat Thani naar Kuala Lumpur (hoofdstad Maleisie) gevlogen. Tot zover!!
We hopen uiteraard weer op een hoop reacties en in ons volgende verhaal zullen wij wederom uitgebreid ingaan op Maleisie!
Groetjes Frank en Rob!
21 Februari 2013 - 13:48
Vanja:
Als ik dat allemaal zo lees komen jullie helemaal niet meer terug naar Nederland.
Wanneer vertrekken jullie naar Australie?
Enjoy! -
21 Februari 2013 - 13:57
Josine :
Weer een zo'n topverhaal... wordt wel vervelend als je in NL zit hoor ;-P. Jullie zullen de aankomende drie jaar vast geen zonnebankje nodig hebben!
Wat zijn de plannen in Maleisie???
Dikke zuskus -
21 Februari 2013 - 19:01
S:
Lekker bezig heren! Mooie verhalen...keep em coming! -
25 Februari 2013 - 12:04
Joost B.:
Klinkt allemaal erg goed gasten!
Er word genoeg gezopen heb ik al door,
maar daarnaast ook genoeg andere activiteiten.
Rob gefeliciteerd met het behalen van je theorie!
Geniet ervan gaste -
03 Maart 2013 - 20:14
Louis Heetman:
Mooie reis maken jullie. Om jaloers van te worden maar is jullie van harte gegund. Geniet er nu van want als jullie terug zijn moet er weer gewerkt worden. Wat een domper. Nog een hele mooie reis verder. -
04 Maart 2013 - 13:24
Pa Uljee:
Wat een mooie vakantie. Er wordt flink gefeest maar heb je ook vakantie voor. Geniet er maar lekker van.