Australia part 2 - Reisverslag uit Sydney, Australië van Frank Greven - WaarBenJij.nu Australia part 2 - Reisverslag uit Sydney, Australië van Frank Greven - WaarBenJij.nu

Australia part 2

Door: Rob en Frank

Blijf op de hoogte en volg Frank

28 Mei 2013 | Australië, Sydney

Hello peoples!!

Bij deze ons tweede reisverslagvan Australie en tevens ons laatste reisverslag van onze trip door Azie en Australie..

Zoals bekend gaan wij de oostkust van australie afrijden met een mini van en hierbij doorkruizen wij de staten Queensland, New South Wales en Victoria. Het laatste reisverslag eindigde op de eerste dag in Noosa de eerste plaats na Fraser Island.

Op zaterdag 4 mei hebben wij de hele dag lekker aan het strand gelegen in Noosa en aan het eind van de middag wilden wij naar Beerway rijden. Dit is een plaatsje naast de Australian Zoo (die van Steve Irwin). Echter na 20 minuten rijden heeft Rob het voor elkaar gekregen om de versnellingsbak aan poeier te rijden.. We kwamen stil te staan bij een golf club waar we het eerst volgende uur bezig zijn geweest om de plaatselijke anwb te overtuigen dat we wel degelijk verzekerd waren en dat zijn ons naar de dichtsbijzijnde campeerplaats konden slepen. We hadden gepland 1 nacht in Noosa te blijven, dit zijn er uiteindelijk vier geworden. Gelukkig konden we met een suttle bus service vanaf het hostel in Noosa wel naar de Australia Zoo op zondag, heel prima! De dierentuin is niet heel erg groot en na twee wandelen door het park hadden we eigenlijk alle vertrekken al gezien, smiddags werden wel allerlei dieren shows gehouden waardoor je wel de hele dag wilt blijven. Het begon met een wildlife show waarbij vooral veel roofvogels, papagaaien en krokodillen te zien waren. Vervolgens zijn we naar de tijgersshow gegaan, ook heel gaaf. Daarna was er nog een show met alleen krokodillen waarbij de nadruk gelegd werd op het voeren en verzorgen van de zoutwater dieren. Kort gezegd een hele toffe dierentuin waarbij je doodgegooid wordt met filmpje, foto's en spullen van Steve Irwin en zijn gezin.

Op maandag werd ons busje naar de garage gebracht en daar kregen wij te horen dat hij pas dinsdag gerepareerd kon worden. Behoorlijk balen! Op dinsdag zijn we vervolgens met de gerepareerde bus naar Brisbane gereden, nette camping gevonden en verder weinig gedaan. De woensdag hebben we de hele dag door Brisbane gelopen, opzich een hele mooie stad maar er is vrij weinig te beleven, we hebben wat musea bezocht en de bibliotheek misbruikt voor hun gratis wifi. Daarnaast hebben we twee uurtjes ouderwets zitten knutselen in een van de musea, ik weet niet waarom maar dat kwam een van andere hippie mee, oke..!

Op donderdag 9 mei was het Franks verjaardag, deze dag zijn we naar Byron bay gereden. We hebben hier ingecheckt bij de Art factory, een hostel waar wij konden kamperen en waar het stikt van de hippies en backpackers. We hebben een beetje het stadje bekeken en savonds hebben we in het hostel net als op Robs verjaardag een flesje bundaberg rum genuttigd, prima relaxte dag! De volgende dag zijn we naar de plaatselijke en oostelijk gelegen vuurtoren van Australie gegaan. We zijn de vuurtoren in gegweest en op de pier rondgelopen, hierbij hebben we nog een groepje dolfijnen gespot. Savonds hebben we een mini overlevingscursus gehad bij ons hostel, de man die de cursus gaf was niet te verstaan en ongelooflijk onrustig, maar hij liet ons planten eten, water drinken uit bomen en tassen maken van grote bladeren, naja tis dat we er tijd voor hadden..

Op zaterdag hadden we afgesproken met de engelse dames ( Charlie en Sabina) die wij in Vietnam ontmoet hebben, zij zijn naar Nieuw zeeland geweest en reizen nu van zuid naar noord australie, oftewel die kwamen we in het midden van de oostkust tegen. Heel leuk om de dames weer te zien, we zijn die dag naar de bios gegaan (Iron man 3) en savonds zijn we uit eten en op stap geweest in de cheeky monkeys, de plaatselijk uitgaanstent. Frank de lucky basterd heeft hier wederom een kroegspelletje gewonnen en de prijs was een surfles van 4 uur. De zondag hierna hebben we de hele dag aan het strand gelegen met een boddyboard, tussen de regenachtige dagen in was dit echt een top dag! Savonds hebben we gegeten bij de dames en zijn we optijd terug gegaan naar ons eigen hostel, de volgende dag zal vroeg beginnen.

Op de maandag werd Rob om halfzeven opgehaald om te gaan skydiven!! Samen met Charlie zijn we naar het kleine vliegveldje gereden waar we bij de eerste lichting springers van de dag werden ingedeeld. Skydiven is echt super gaaf en hierbij hadden we ook een volledig blauwe hemel dus we hadden in de lucht super uitzichten over byron bay en het landschap daar omheen. Maar het mooiste van de skidive is zeker de 60 seconde vrijval die je maakt, die kick die je daarvan krijgt is echt geniaal! Ik heb geen foto van de duik, dit koste 130 euro naast de 220 voor de sprong zelf, ik dacht laat maar. Charlie heeft wel foto laten maken en hierbij sta ik ook op in het vliegtuigje en tijdens het landen, dus prima. Smiddags zijn Frank en Sabina gaan surfen, hierbij hebben ze de lessen genomen die Frank had gewonnen, de golfen waren erg wild en heel moeilijk, dus het surfen ging niet zoals in kuta Bali, maar wel weer leuk om te doen! Rob is voor zichzelf wat gaan surfen, maar dat was niet echt een succes dus die is al gauw mee opgehouden. Savonds hebben we wederom bij de dames gegeten en vervolgens afscheid genomen.

Op 14 en 15 mei zijn wij in twee dagen van Byron bay naar Sydney gereden. We hebben de tussenliggende nacht in Port Maquarie gezeten op een mooie kamping met een erg goed surfstrand eraan, helaas was het eind van de dag en hadden we geen board. Savonds zijn we hier nog even de kroeg ingegaan, maar het twee kroegen tellende dorp was vrij kleine en hierdoor dus ook vrij uitgestorven. Op de 15de zijn we naar sydney gereden en bij aankomst zijn we direct door gereden naar Bondi beach. Klein maar mooi strand aan de stad, we hebben hier lekker op het terras gezeten om aan het eind an de middag opzoek te gaan naar een kamping. Deze hebben we gevonden vlak naast het olympisch stadion/dorp van de spelen in 2004. Op de 16ste zijn we de stad gaan verkennen, we hebben de hele dag door de stad gewandeld en zijn langs Darling Harbour, een museum, een kerk en casino gegaan. Sydney is echt een super mooie stad en tijdens het lopen kijk je je ogen al uit naar de gebouwen en havens. Savonds hebben we gewoon gegeten op de kamping. Ook de 17de hebben we de hele dag rondgelopen in Sydney, deze dag zijn we naar de Harbour bridge gegaan die opzich al mooi is en hiervan af heb je een super uitzicht op het Opera gebouw. Na de bridge hebben we een goeie duitse lunch gehad bij een duitse tent aan de voet van de brug, super luch met een halve liter pils, echt top! Daarna door naar het opera gebouw en het achterliggende park waart je weer een mooi uitzicht had van het Opera gebouw en de Harbour Bridge. Hierna hebben wij ons ingeschreven voor Whale watching op de 18de. Zaterdag 18 mei was de eerste dag van het whale watching seizoen in Sydney, dus de kans op het zien van een walvis is niet groot. Normaal gesproken als je tijdens een tocht geen walvissen ziet krijg je een gratis tweede tocht, helaas was dit voor ons niet mogelijk en moesten we erop gokken dat wij op zaterdagmiddag tijdens ons eerste en enige kans walvissen zouden spotten, we hebben het risico genomen.. Eind van de middag hebben we lekker op het terras gezeten en genoten van een pilsje en de stad.

Op zaterdag zijn we vroeg opgestaan en hebben wij ons busje ingeleverd bij Autobarn. Hioer eindigde onze roadtrip, we hadden namelijk even berekend dat het goedkoper was om voor twee te vliegen van Sydney naar Melbourne en weer dan benzine te kopen voor de bus... Daarnaast hadden we ook niet heel veel tijd meer en het risico dat het busje het weer zou begeven vonden wij te groot, vandaar, weg met die bus! Na het inleveren zijn we direct doorgegaan naar de stad naar Darling Harbour waar de whale watching tout gingen beginnen. We zaten met zeven man op een bood voor 50, heel fijn want als je walvissen spot heb je dus alle ruimte op de boot om te kijken. De tocht duurde in totaal vier uur en na een half uur hadden we al wadvissen gevonden!! Het waren twee volwassen dieren die richting het noorden zwommen, we hebben ze de rest van de tocht kunnen volgen echt geniaal om te zien!! Tijdens het volgen kwam er ook nog een hele groep dolfijnen langs dat voor wat spectakel zorgde, echt een top tocht! Savonds zijn we naar e wekelijkse vuurwerkshow gegaan in Darling Harbour en daarna zijn we optijd gaan slapen omdat de volgende ochtend onze vlucht naar Melbourne rond 08.30 vertrok.

Op zondag 19 mei zijn we om half 11 aangekomen op het vliegveld in Melbourne. We zijn zo snel mogelijk met eht openbaar vervoer naar ons hostel gegaan in het centrum van de stad. We hadden namelijk met Jeff en Kelly (een australisch stel dat we hebben ontmoet op Gili Trawangan, Indonesie) afgesproken om naar een Australian Footbalgame te gaan in het Etihad stadium. We hebben een wedstrijd tussen een team uit Melbourne en Adelaide gezien, heel gaaf om te zien! Na de wedstrijd zijn we met Jeff en Kelly en wat vrienden van hun wat gaan drinken, uit eten gegaan en op stap geweest, echt een super gezellige dag! Op de maandag werden wij uiteraard brak wakker en zijn wij de stad melbourne gaan bekijken, we hebben de hele dag weer rond gewandeld en hebben een aantal musea aangedaan en wederom een kerk. De dinsdag was een vergelijkbare dag, we zijn eerst naar de Rod Laver Arena geweest, daar hebben we een rondleiding gehad om vervolgens daar ook te lunchen. Smiddags zijn we naar het Melbourne museum en hebben we een auto gehuurd voor de aankomende twee dagen. Op woensdag de 22ste zijn we namelijk naar Phillip Island gereden, die is een kleine eiland ten zuiden van Melbourne waar je Pinguins en zeeleeuwen kan zien. Aan het begin van de middag zijn we aangekomen en bezochten we eerst een chocoladefabriek, niet heel bijzonder, maar goed we waren er toch. Daarna hebben we voor het eerst fish en chips gehad voor lunch, is niet zo lekker..Maar goed daarna zijn we zeeleeuwen gaan kijken aan de zuidkant van het eiland. Eigenlijk moet je met een boot naar het eiland varen waar de dieren zitten om ze goed te kunnen zien, echter deze boot hadden we letter gemist en besloten we om met verrekijkers het te proberen.. We zagen wel wat bewegen, maar veel was het niet, beetje jammer. Om 17.45 moesten we bij het pinguin park zijn waar we de kleine pinguin aan land kunnen zien komen. We zaten helemaal vooraan en hebben een heleboel pinguin en de vrieskou aan land zien komen, dit was wel heel erg leuk! Na de pinguins zijn we terug gereden naar de stad om wat te gaan drinken met Jeff en Kelly, rond 23.30 zijn we terug gegaan naar het hostel, ook de donderdag zou vroeg beginnen.

Op donderdag zijn we om 07.30 vertrokken richting the great ocean road. We hebben de great ocean road in een dag gereden en dit was heel erg mooi! het weer was echt heel erg goed en doordat het laag seizoen is was het erg rustig op de weg, dit was heel relaxed omdat je dan makkelijk en vaak langs de weg kan stoppen om wat foto's te maken en de omgeving te bekijken zonder dat er bussen vol toeristen naast je staan. Halverwege de middag zijn we aangekomen bij de twaalf apostelen, dit zijn rosten/bergen die midden in de branding uit de oceaan steken, het waren er oorspronkelijk 12 maar er zijn er vier ingestort, dus er zijn er nog acht over. Eerst hebben we vanaf land foto's geschoten om vervolgens in een helicopter te stappen en vanuit de lucht hetzelfde te doen, dit maakte het allemaal nog mooier en bovendien vlogen we in een helicopter, heel gaaf! Na de great ocean road te hebben afgereden zijn er snel terug gereden naar Melbourne, we hadden namelijk afgesproken om uit eten te gaan met twee dames (Eshana en Amy) die wij tijdens de Halong bay trip in Vietnam hebben ontmoet. Ook dit was weer gezellig. De vrijdag en de zaterdag hebben we niet veel gedaan, we hebben even de auto terug gebracht, wat rondgewandeld door de stad en veel gelezen en films gekeken, melbourne hebben we heel chil afgesloten. Zaterdagavond hebben we het vleigtuig terug gepakt naar Sydney, aangezien we erg laat aankwamen in sydney hebben we even een biertje gedronken in de kroeg om de hoek om vervolgens optijd te gaan tukken.

Op zondag is feitelijk onze terugreis begonnen naar Nederland. Om 15.40 vlogen wij van Sydney naar Singapore, in de ochtend hebben we eerst nog een goed ontbijt/lunch gehad op een terrasje in de zon bij Darling Harbour, naar onze mening een van de mooiste plekje van Sydney! Wederom zijn we savonds laat aangekomen in Singapore en zijn we vrijwel meteen gaan tukken.

Op maandag de 27ste werden allebei vrij vroeg wakker omdat we twee uur terug zijn gegaan in tijd, we hebben op maandag de hele dag in de bekende stad Singapore rondgehangen. Ondanks dat we al in Singapore zijn geweest zijn we op twee nieuwe plekken geweest, eerst de Marina Bay Garden en vervolgens de marina bay pier en daarbij zijn we naar een tentoonstelling geweest van een Egyptisch mummie. Eind van de middag zijn we lekker naar de bios gegaan en hebben we Fast and Furius 6 gezien, blijft vermakelijk die films. Savonds hebben we wat gedronken aan de barstreet aan de Singapore River. Vandaag hebben we rustige dag, we gaan straks wederom naar de bioscoop (The great Gatsby) en vandaag hebben we veel gelezen en dit reisverslag geschreven. Vanavond gaan we na de film echt bekendste hotel van Singapore in, het hotel bestaat uit drie torengebouwen met daar bovenop een boot die de drie gebouwen met elkaar verbind, vanaf dit schip heb je een super uitzicht over de stad, dus we zijn benieuwd! Morgen is onze laatste dag en dan gaan we naar Singapore Island, hier gaan wij nog naar een aquqrium en vervolgens optijd terug te gaan. Morgen willen we qua avond eten nog afsluiten bij La Pa Sat, de locale en lekkere foodcourt. Morgenavond (woensdag) vliegen wij om 23.05 van Singapore naar Londen waar wij rond 05.30 sochtens locale tijd aankomt. Vanaf daar pakken wij een vlucht naar amsterdam die om 09.45 aankomt.

Kort gezegd zit onze reis erop, we hebben zes super maanden gehad waarin we heel veel gezien, gedaan en gereisd hebben. We hopen dat jullie genoten hebben van onze reisverslagen en de foto's op facebook!

We zien jullie snel weer en bedankt voor alle reacties en berichten vanuit Nederland!!

Groetjes Rob en Frank!

• 28 Mei 2013 - 23:36

Marie José :

Ha jongens,jullie zijn een grote ervaring rijker. Jullie hebben prachtige reisverslagen gemaild. We hebben er van genoten. Geweldig hoor. Goede terugreis , en tot overmorgen op Schiphol dag dag

• 29 Mei 2013 - 22:09

Huibert:

Mannen!

Echt heel erg gaaf! Wat een zieke dingen hebben jullie daar gedaan! Ik ben echt heel erg jaloers!

Tot morgen

• 12 Juni 2013 - 16:33

Vanja:

Hey wereldreiziger...weer terug in Nederland. Je hebt in ieder geval goede timing...tis topweer!
    Ennuh je baard er maar gelijk afgehaald? Wijs besluit ;-) !!
    Ben benieuwd wat je nu gaat ondernemen wat betreft woonruimte en werk...
    pssst...ik weet nog wel een leuke werkgever ;-)