Australia part 1
Door: Rob en Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank
03 Mei 2013 | Australië, Noosaville
Ons eerste reisverslag uit Australie! Na een prima vlucht zijn op 8 april aangekomen in Cairns, de noordoost kant van Queensland.
In Cairns wilden wij gaan werken in een bar of op een boerderij, al snel zijn wij er achtergekomen dat werken in Australie niet zo makkelijk is als gedacht. De meeste backpackers zijn minimuaal 3 to 5 weken bezig met het vinden van een baan en vervolgens moeten ze meestal naar het noorden of het westen van het land. En aangezien wij maar 2 maanden de tijd hebben hier, hebben we maar besloten lekker werkloos te blijven. Dit had uiteraard wel gevolgen voor de manier van reizen, aangezien Australie nog duurder is dan we al dachten, moesten wij meteen op een budget manier gaan leven. Altijd voor je eigen eten zorgen, zo goedkoop mogelijke hostel zoeken en in de supermarkten linea recta naar de euroshopper producten. opzich allemaal geen probleem, alleen wel een behoorlijke omschakeling vanuit Azie waar we financieel een stuk makkelijker leefden. Zoals jullie misschien al gezien hebben, hebben we in Cairns besloten om in een Campervan verder te reizen. We gaan van Cairns langs de oostkust naar benden met als eindbestemming Melbourne en de Great Ocean road. op 19 april konden wij onzer bus ophalen, dit betekende dat wij ongeveer 10 dagen in Cairns moesten wachten. Helaas was het de eerst week niet echt lekker weer (Vooral regen, mooi klote dus). Wij hebben deze dagen vooral in het hostel (Union jack) gezeten, vooral veel gelezen en elke dat even een rondje door de stad. Het hostel was opzich wel gezellig, veel backpackers waarmee we (drank)spelletjes speelden en een aantal keer mee op stap zijn gegaan, door de goon (erg goedkope wijn) werden deze avonden nog heel gezellig en lachwekkend ook in de Giligans. Tijdens een van de avonden heeft Frank een wedstrijd vertical bungy gewonnen en de prijs was een gratis trip naar The Great Barrier reef, helemaal top! Daar wilde wij sowieso een dag naartoe, dus deze meevaller kwam erg goed uit.
Op maandag 15 april zijn we met Passion for Paradise een dag naar The Great Barrier reef geweest, absoluut de gaafste dag in Cairns. We zijn naar twee snorkel plekken geweest, Rob heeft in de ochtend nog gedoken en voor de rest was het de hele dag snorkelen geblazen, heel gaaf en ook vooral heel erg mooi!!
Zoals gezegd is onze roadtrip begonnen in Cairns op 19 april. Wij zijn als eerst naar Port Douglas gereden, een klein stadje 70 kilometer ten noorden van Cairns. De weg hier naartoe langs de ocean weg erg mooi! De eerste nacht in het busje is ons beide erg meegevallen en dit was een goede start voor anderhalve maand in een busje kamperen, wij stonden geparkeerd bij een backpackers hostel. De volgende ochtend zijn wij naar Mossman Gorge gereden. een mini national park waar wij konden zwemmen in een ijskoude rivier (foto's on facebook). In de middag zijn wij door gereden naar Babinda, hier hebben we op een gratis kamping gestaan en hebben we onze ware kampeertalenten kunnen testen. Dat ging niet allemaal lekker, de bus zat vol muggen, we hadden geen verlichting voor savonds naast de bus en even een kampvuurtje maken viel zelfs tegen. al met al moesten we nog veel leren. Nu we aan het reizen zijn en een busje maken we veel meer gebruik van de dag, we gaan savonds rond half 11 slapen en worden uit onszelf wakker om half acht sochtens, savonds is op een kamping niet zo veel te doen, dus het ritme is redelijk omgegooid door het busje.
Op zondag de 21ste zijn we vanaf Babinda via Mission beach en Ingham naar Saunders beach gereden. Mission beach en Ingham waren niet zo bijzonder en na wat eten en drinken zijn we snel gevlucht. Saunders beach park was een hele ralexte en gratis kamping. Deze plaats was aan het strand en vrij klein, we hebben hier uiteindelijk drie nachten gestaan. Verder hebben we op de zondag niet zoveel gedaan. De maandag erna zijn we sochtens eerst zes kilometer gaan hardlopen over het strand, heel erg mooi zo langs de oceaan. Onze conditie is zeker achteruit gegaan, maar het viel ons mee! Na een koude douche op het strand zijn we naar Townsville gegaan. Hier hebben we wat informative ingewonnen over Magnetic Island en zijn smiddags gaan zwemmen in de Rockpool, een kustmatig zwembad dat gevuld word door de oceaan.
Op dinsdag zijn we naar Magnetic Island gegaan, een klein eilandje vlak naar de stad Townsville. Op het eiland zijn we naar een wildlifepark geweest waar we krokodillen, slangen, hagedissen, koala's, schildpadden en nog een aantal papagaaien konden vasthouden, leuke tour! Smiddag hebben zijn we naar Athur bay en Florence bay bezocht, achteraf gelegen stranden met prachtig helder water. Zwemmen is er zonder stingersuite (pak tegen kwallen beten) niet mogelijk, maar het was zo warm dat we gewoon even 1 duik wilden maken. Hierbij is Rob bijna op een peilstaartrog gaan staan, het scheelde letterlijk nog geen halve meter. Gelukkig is hij niet geprikt. Na het zwemmen zijn we naar de Walibi's gegaan, een soort mini kangaroos, deze konden wij met de hand voeren, heel erg grappig (foto's van deze dag staan op facebook). Eind van de dag zijn we wederom terug gegaan naar Saunders beach, prima kamping.
Woensdag, donderdag en vrijdag zijn via Airlie beach en Sint Lauwernce doorgereden naar Rochhampton. Hier zijn we met twee duitsers (Hendrik en Rebecca) naar Dreamtime cultural centre gegaan. Een meseum over de aboriginals, interesting. Savonds hebben we met zijn vieren gekampeerd op een grasveldje buiten de stad. Op zaterdag zijn we doorgereden naar seventeen seventy, een plaatsje naast Agnus water. Hier zijn een naar een super mooi uitzichtpunt gegaan over de oostkust, we hebben in Agnus beach op een kamping gestaan aan het strand, vanaf hier kon een klein beetje gesurfd worden, dat betekend dat we binnenkort weer kunnen gaan surfen , tof!!
Zondag 28 april was Robbie jarig! Deze dag zijn we van Agnus beach naar Bundaberg gereden. In deze stad hebben wij de fabriek van Bundaberg rum bezocht. Na de leuek rondleiding heft Frank mij een flesje rum cadeau gedaan, lekker! Savonds hebben we op een hele goeie kamping in Bundaberg het fles soldaat gemaakt. Relaxte en leuke verjaardag.
Maandag zijn we naar Hervey bay gegaan, vanaf hier kunnen wij naar Fraser Island. Dezelfde avond hebben we een trip geboekt die op de 30 ging vertrekken (drie daagse Cool Dingotour). Van Queensday hebben wij niets meegekregen, maar we dachten in plaats van dat feest bouwen wij wel een feestje op Fraser Island!
De volgende ochtend zijn we vroeg opgehaald en zijn naar Fraser gegaan. Op het eiland warden wij met een 4x4 bus rondgereden. Op dit eiland zijn maar een paar asvalt wegen, de rest zijn allemaal zandwegen. Het is dus een fourwhile drive feestje op dit eiland, het mooie is dat het strand de snelweg is, bijzonder! Op de eerste dag hebben we twee meren bezocht en twee hikes gewandeld. Savonds sliepen wij in het hostel van Dingo en hier konden wij ook heerlijk eten en een feestje bouwen met de mede bachpackers. We waren met 6 Nederlanders, een aantal duitsers en engelsen, uiteraard werd er gedronken op koninginnendag in Nederland.
De volgende dag zijn we weer de hele dag met de 4x4 bus op pad geweest en hebben we vooral op het strand rondgereden en zijn naar een scghepswrak, uitkijkpunt en de champagne rock geweest, dit zijn gaten in de rotsen die geviult worden door de ocean, hier zwemmen was erg bijzonder. Savonds hebben we ons met de groep vermaakt met drankspelletjes, de groep was een stuk kleiner geworden doordat het meerendeel een twee daagse tour deed, maar dit heft de pret niet gedrukt. Op de derde dag hebben we twee mooie meren bezocht en vervolgens met de ferry terug gegaan naar Hervey bay, hier zijn we weer terug gebracht naar onze campervan. Kortom een heel gaaf eiland, fraser.
Vandaag, 3 mei hebben we een huishoudelijk dagje, beetje wassen en dit verhaal schrijven. We zijn wel doorgereden naar Noosa. De stad ligt vlakbij de Australia Zoo, de dierentuin van Steve Irwin. Hier zullen dit weekend naar toe gaan!!!
Dit was het tot nu toe, we hopen dat het weer een leuk verhaal was en jullie zien en horen meer van ons via facebook en het volgende verhaal.
Gruties Rob en Frank
04 Mei 2013 - 13:24
S:
Mooie verhalen gasten! Enjoy Australië!