Eerste bestemming: Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Frank Greven - WaarBenJij.nu Eerste bestemming: Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Frank Greven - WaarBenJij.nu

Eerste bestemming: Bangkok!

Door: Rob en Frank

Blijf op de hoogte en volg Frank

12 December 2012 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal!

Na een beetje wikken en wegen hebben toch besloten om een blog aan te maken over onze avonturen de komende 6 maanden.
Dus hierbij is ook onze reisverlsag een feit!

We zijn afgelopen vrijdag vertrokken vanaf Schiphol, om vervolgens via Londen naar Bangkok te vliegen. We hebben een prima vlucht gehad zonder vertraging. Lokale tijd om half 5 in de middag zijn we ongeveer geland op het vliegveld van Bangkok.
Vanuit het vliegveld hebben we een taxi gepakt naar Khoa Sang Road, de bekende packpakkers street in Bangkok. Waarschijnijk zijn we het eerste taxiritje lichtelijk afgezet (460 Baht onegveer 13 euro), maar we kwamen er gisteren achter dat een stel Amerikanen het dubbelde betaald hadden dus het kan erger ;)
Na ongeveer een uur in de taxi zijn we aangekomen bij ons hostel (New Jou Geusthouse), wat naast Khoa Sang Road lag. Beetje vervallen hostel zonder enige vorm van luxe, maar we waren al lang blij dat we er waren!
De eerste avond natuurlijk even een biertje doen op Khoa Sang Road wat weer behoorlijk uit de hand gelopen is (verrassend...). We hebben samen met een collega van Rob van het Holland Heinken House en een of andere engelsman een stuk of wat Beertowers besteld, wat dus een soort van eigen tap op je tafel is, dit was erg gezellig!
Een aantal kroegen verder kwamen we (geen idee wie eigenlijk..) op het idee om een schorpioen te eten, conclusie: geen aanrader!

Zoals elke zondag waren we niet top fit..Aangezien we de airco vergeten waren werden we om tien uur al wakker, best prima. We hadden met de engelsman (Chris) afgesproken om naar Grand Palace te gaan. HEt leek ons mooi om met de tuktuk te gaan (soort scootertaxi), deze keer zijn we sowieso afgezet! 100 bath voor twee straten, echter Chris heeft betaald. De grand palace was erg mooi, alleen erg brak en nog niet gewend aan de hitte was het moeilijk genieten.. De rest van de dag hebben we rustig aangedaan en hebben we omgeving van Khoa sang road bekeken.

Maandag hebben we een actieve dag gehad. Eerst hebben we een ander hostel opgezocht, op aanraden van Huibert en Nadine zijn we naar Ranbuttri Inn gegaan. Dit hostel is inderdaad een stuk beter en hierbij was op het dak ook nog een zwembad aanwezig! Na het inchecken hebben we op straat wat gegeten om vervolgens met de taxi naar Grand China Princess Hotel te gaan. Vanaf hier begon de Fietstocht die wij door Bangkok gingen maken. Deze fietstochten woden door een Nederland bedrijf georganisaeerd (Co van Kessel), de man was helemaal gek van Bangkok en heeft vooral voor backpakkers verschillende fietstochten door heel Bangkok uitgestippeld. (Voor de mensen die ook met Co van Kessel een fietstocht hebben gedaan, hij is afgelopen juli overleden aan Kanker). Onze fietstocht werd begeleid door een erg vrolijk klein thais dametje die goed engels en een klein beetje Nederlands sprak.
De classic tour van ruim drie uur bracht ons door chinatown en het oude gedeelte van Bangkok aan de andere kant van de rivier. In chinatown is het een grote bende en je fietst letterlijk door de huizen en keuken van de lokale bevolking heen. Dit schijnt de normaalste zaak van de wereld te zijn en die chinezen lachen er ook nog om.. De smalle steegjes en kleine marktjes die je aandoet zijn erg mooi om te zien en je krijgt een goede indruk van hoe de lokale bevolking leeft. Na chinatown zijn we met de veerpond overgestoken naar het oude deel van Bangkok. Het eerste wat je hier aandoet is het graf van Co van Kessel, hij is op boeddhistische wijze gecremeerd en heeft een groot herdekingsgraf gekregen. Vervolgens fiets je door het oude deel en langs de rivier richting een grote tempel. Hierin staat een ongeloofelijk groot boeddhabeeld, ook erg indrukwekkend. Na de tempel ging de rit terug naar de Grand China hotel, einde tour, echt heel erg gaaf om te doen! Vanaf dit hotel zijn we met de boot terug gegaan naar Khoa sang. Savonds hebben we wederom op straat gegeten en zijn we naar de Rooftop bar gegaan aan Khoa sang road, hier werd goeie live muziek gespeeld.

Dinsdag hebben we in de ochtend chill bij ons zwembad gelegen en een beetje aan het relaxen geweest. In de middag zijn we naar het zakencentrum van Bangkok gegaan met de boot om naar Lebua Tower te gaan. Dit is een hele mooie en luxe wolkenkrabber, waar je bovenop een enorm luxe rooftop bar hebt. Dit is ook waar een scene uit de film The Hangover 2 is opgenomen. Het was wel jammer dat de bar pas om 6 uur open gingen redelijk aan de prijs was. Vandaar dat we wel naar boven konden en een kijkje konden nemen, met een heel vet uitzicht, maar dat de bar nog niet open was.
Einde van de middag terug gegaan en gegeten bij de Huis Cafetaria, tenminste we denken dat dat hem was Huibert..

Vanavond gaan we met de nachttrein naar Chiang Mai om een jungletocht van 2 dagen te doen, waarbij we onder andere gaan raften, heel veel in dus..! Jullie horen binnenkort hoe dit was!
Foto's komen er nog aan..

Tot horens!

Rob en Frank

• 12 December 2012 - 09:24

Huibert:

Mannen!

Goede zaak dat jullie toch een reisverslag gaan bijhouden! Ik moet zeggen, ik heb hem ook met veel plezier gelezen! Ik hoop ook dat er nog vele gaan volgen! Maar dan inclusief een slideshow ala de Hangover natuurlijk :D

Als jullie nog een goede kleermaker moeten hebben in Chang Mai dan moet je het even laten weten!

Ik blijf jullie volgen!

• 12 December 2012 - 09:40

Daan:

Boys,

Heerlijk verhaal alweer. Kan ik van genieten op de woensdag ochtend. Misschien is het toch nog een idee als ik de Mol nog een keer aanspoor zodat er ook een camara ploeg die kant op kan. Zal ongetwijfeld een kijkcijfer kanon zijn.Ik wacht jullie volgende verhaal weer af!

• 12 December 2012 - 09:52

Annelieke:

Mooi verhaal! Fijn dat jullie de Hollandse weekend routine hebben kunnen doorzetten daar :)
    Veel plezier in de jungle Tarzans, en kom maar op met die foto's!

x

• 12 December 2012 - 10:20

Michiel:

De bedjes onder zijn groter als de bedjes boven in de sleeper.... goede reis mannen;)

• 12 December 2012 - 11:16

Jolien:

Dat klinkt meteen al goed! Heerlijk hoor!! Veel plezier in Chiang Mai, is ook helemaal geweldig. A little birdshouse is een super leuk hostel waar je mooie trips kan boeken. En als jullie daar zondag nog zijn ook even de zondag-markt meepakken, super leuk met duizenden kraampjes en heeeeerlijk en goedkoop eten op het plein binnen de stadsmuren :)
    En nog een andere tip: Neem de sleeper met Airco...anders leg je het loodje! ;)

Enjoy!!
    x

• 12 December 2012 - 11:20

Dave Schoonenberg:

Leuk om te lezen guys!!

Have fun daar...

• 12 December 2012 - 12:29

Vanja:

haha, toch maar de luxe van Rambuttri Village Inn opgezocht?! Toen ik je dat hotel liet zien was die volgens jou (Rob) veeel te duur ;-) Maar vet relaxed plekje ofniet?!
    Veel plezier tijdens de jungletrekking...ik hoop dat je een flinke bus Deet mee hebt :-)

• 12 December 2012 - 14:56

Chantal:

Chiang Mai is cool! Markt vonden wij erg toeristisch maar wel leuk om te zien!
    Gaan jullie nog richting Pai?Have fun!Xxx

• 12 December 2012 - 19:31

Peter:

Goede zaak dat jullie een reisverslag bij gaan houden mannen! Vergeet niet af en toe ook wat foto's te posten! Veel plezier en we kijken uit naar het volgende verslag!

• 12 December 2012 - 21:53

Nadine:

Super leuk en herkenbaar om te lezen, nog steeds jaloers natuurlijk! Ben heel benieuwd hoe jullie junge tocht is, neem genoeg contanten mee, zelfs in de jungle verkopen ze koud bier! En dat smaakt super goed na een zware tocht ;) Geniet ervan jongens, ben erg benieuwd naar de foto's! Liefs Nadine

• 12 December 2012 - 23:41

Wouter:

Goed bezig mannen,

Leuk dat jullie ons op de hoogte houden. Kijken uit naar de foto''s.
    Toch weer lekker kamperen in de jungle Frank? Ik ben blij dat ik je die oerinstincten heb kunnen meegeven en weet hoe erg jij je de afgelopen dagen hebt lopen verheugen om weer eens een tent op te mogen zetten.

Goede reis verder jongens!
    Gr. Wouter

• 16 December 2012 - 15:16

Marie-José:

Ha jongens, leuk hoor,jullie uitgebreide reisverslagen, met de foto's. indrukwekkend.
    Geniet ervan, doen wij ook. Tot het volgende bericht. dag MJ

Tags: Rob Uljee