Chiang mai en Pai
Door: Rob en Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank
21 December 2012 | Thailand, Chiang Mai
Tijd om jullie op de hoogte te houden van onze bezigheden in op dit moment nog Thailand. Dit is eerst onze laatste dag in Thailand, we vertrekken morgenvroeg richting Laos, dit is een tocht van 3 dagen waarvan 2 dagen met de boot die we zijn we even onderweg.
Goed tijd voor een update van Chiang mai en Pai.
Vorige week woensdag hebben we de hectiek van Bangkok achter ons gelaten en zijn we met de nachttrein richting Chiang mai gegaan, een tocht die in totaal 15 uur geduurt heeft, aangezien we onderweg wat vertraging opliepen, maar verder een prima rit gehad en zowaar nog kunnen slapen in de trein.
Rond 11 uur zijn we aangekomen in Chiang mai en hier zou een chauffeur op ons staan te wachten om ons naar ons hostel te brengen, echter is deze chauffeur nooit komen opdagen. Dus met een taxibusje richting ons hostel, wat erg chill bleek te zijn, netjes en met wederom een zwembad.
De volgende ochtend werden we om half 10 opgehaald voor onze 2 daagse jungletocht, na een rit van ongeveer 2 uur waren we aangekomen bij ons startpunt van de jungle, vervolgens ook 2,5 uur door de jungle gelopen. We waren met een groep van ongeveer 15 man, die niet allemaal even sportief en flexibel meer waren, dus hier en daar kwam er nog wel eens een glijpartij voor, ook bij ons trouwens.. Maar wel een super mooie natuur!
Rond een uurtje of 3 kwamen we aan bij onze overnachtingsplaats, een klein kamp midden in de jungle, waar we op een olifant mochten rijden, was erg tof om een keer mee te maken! In de avond ons voornamelijk bezig gehouden het drinken van de nodige drankjes en zelfgestookte whiskey uit een bamboostok.
Volgende dag zijn met na het ontbijt vertrokken naar een soort waterval met een natuurlijke glijbaan, een spleet tussen een paar rotsen waar je je naar beneden laat glijden..
Na de lunch zijn we gaan raften, wel heel gaf maar de rivier was nog relatief rustig, desondanks heeft team Uljee tot 2 keer toe vast gezeten op een rots haha. Een stukje verder op de rivier zijn we gaan bambooraften, gewoon een vlot van bamboostokken waar je op kunt staan, al lag onze bambooboot halverwege bodem.. Gewoon relax tochtje verder.
Vervolgens zijn we rond een uurtje of 5 weer terug gekomen in ons hostel en zijn we savonds nog even naar de lokale barstreet geweest.
Volgende ochtend werden we rond 11.30 brak (uiteraard zondag) wakker en wilden we samen met Marije (die hebben tijdens de jungletocht ontmoet) naar een tempelcomplex boven op de berg gaan. Echter onze tuktuk driver zette ons bij de dichtsbijzijnde tempel af onderaan de berg, de klootzak! Toch maar even de tempel bekeken om vervolgens met een taxi naar de goede tempel te rijden. Hele mooie druk bezochte tempel met super mooi uitzicht over Chaing mai. Op zondag is er elke week in Chiang mai een super grote avondmarkt. Deze markt bevat honderen kraampjes met allerlei souveniers, kleding en artiesten. Daarnaast kan je echt fantastisch eten op deze markt! Savonds zijn naar de rooftop bar gegaan met een groepje nederlanders die wij ook tijdens de jungletocht hebben ontmoet. Gewoon een chille dag dus.
Maandag hebben we de hele dag vrij weinig gedaan. We zijn even gaan eten met Marije die dezelfde avond naar Bangkok vertrok. Voor de rest hebben we wat gelezen en gezwommen in het zwembad, gewoon wat je altijd doet op je vrije dag.
Dinsdag zijn we om half 10 met een minibusje vertrokken naar Pai. Na drie en een half uur scheuren door de bergen werden we midden in het centrum(pje) van Pai gedropt. Eerst ff lunchen om vervolgens op zoek te gaan naar een hostel. Zoals op franks zijn Facebook te zien is, hebben we een mooie kleihuisje gevonden vij fminuten lopen van het centrum. Vervolgens zijn met behulp van een aantal toeristen burea's er achter gekomen wat je allemaal kan doen in Pai en we besloten dat de volgende dag te gaan doen. Eerst op zoek naar het zwembad, dit heeft ruim een uur geduurd, maar we hebben hem gevonden , Top! Savonds hebben we lekker een pizza gegeten en een thaise oil massage gehad. Daarna zijn we naar een cafe gegaan met aparte live muziek, hippiestyle.
Volgende dag hebben we scooters gehuurd, Frank kreeg een scooter waarvan de tank redelijk leeg was, dat bleek ook wel want na 2 straten stonden we stil.. Dus de scooter naar een tankstation geduwd om de tank weer vol te gooien. Eenmaal weer rijdend zijn we naar een waterval gegaan, waar we echt als enige waren dus zonder een hele meute toeristen, dus dit was wel erg tof. Daarna zijn we naar de hotspings gereden, dit is een natuurlijk warmwaterbron, bovenin rond de 80 graden (hier kon je ook een ei koken) en een stukje naar beneden een rond de 45 graden (gokken we). Hier kon je ook in liggen, maar met een temperatuur buiten van boven de 30 graden is het nou niet bepaald lekker ontspannen.
Vervolgens weer op de scooter gestapt, en lekker een beetje afgekoeld kwamen we het resort tegen waar Peter en Chantal een tijdje geleden gezeten hebben. Zag er super mooi uit!
Weer teruggereden naar Pai om te lunchen en de andere kant op te rijden, hier zijn we met de scooters naar een mooi uitkijkpunt te gaan waar je een uitzicht had over de hele vallei. Hier in de buurt zat nog een waterval dus hier ook nog even naar toe gereden. In de avond een chill barretje opgezocht en nog wat mensen tegengekomen die we kenden uit Chiang Mai, dus hier nog even wat mee gedronken.
Gisteren zijn we weer teruggekomen uit Pai en verder niet zo heel veel bijzonders meer gedaan. Vannochtend zijn we nog even aan het Thai boksen geweest, was even lekker om weer te sporten!
Zoals ik zei vertrekken we morgen met een minibusje naar de grens van Laos om vervolgens in 2 dagen met de boot naar Luang Prabang te reizen.
Dus dan horen jullie weer van ons!
We vinden het leuk op om van jullie te horen dus blijf die berichten hieronder posten ;)
Groeten!
21 December 2012 - 08:09
Annelieke:
Even een korte reactie, hier moet helaas wel gewerkt worden ;)
Maar wat een mooi verhaal weer boys! En gave foto's, zeker die op de olifant!
Goede reis naar Laos!!
x Annelieke -
21 December 2012 - 09:22
Michiel:
Mooi verhaal mannen! En een alleraardigst uitzicht op die foto!! Foto's, meer foto's..... Gaat zeker lekker snel he dat uploaden daar -
21 December 2012 - 12:09
Daan:
Geniaal weer verhaal weer boys. Foto's zeggen genoeg! Ik wacht met smart op het volgende verhaal. -
21 December 2012 - 20:12
Peter:
Weer te gek om te lezen wat jullie allemaal doen en meemaken mannen! Al plannen voor de kerstdagen en oud en nieuw? Zal wel raar zijn om de feestdagen met 30+ graden door te brengen... In ieder geval alvast een hele goede reis gewenst naar Laos en we kijken weer uit naar de volgende foto's en verhalen! -
21 December 2012 - 20:12
Peter:
22 December 2012 - 01:36
Bart:
Ha jongens, mooie verhalen en foto's! Enjoy! -
07 Januari 2013 - 16:50
Angela:
He mannen,
Mooie verhalen. Die rooftopbar in Chaing Mai, the nightmarket daar, jungle tocht allemaal zo herkenbaar. Enjoy!